|
|
|
|
Site saati: 08 Şub Çar, 2012 01:20 |
| « Önceki başlık - Sonraki başlık » |
| Yazar |
Mesaj |
Seyhan Agaoglu
|
Tarih: 15 Ağu Çar, 2007 19:53 Mesaj konusu: AoA (proje durumu, görüş, öneriler, tartışma vs.) |
|
|
Konu hakkında merak ettiklerinizi buradan sorabilirsiniz.
| Durum demiş ki: |
Tercüme edilmiş sayfa : 5
Projenin tamamlanma oranı: %0.352
Tercüme edilecek Sayfa : 1418 |
En son Seyhan Agaoglu tarafından 21 Eyl Cum, 2007 18:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi. |
|
| Başa dön |
|
 |
S. Çağrı Çekiç
|
Tarih: 20 Eyl Per, 2007 18:17 Mesaj konusu: |
|
|
sevgili Seyhan Agaoglu;
Projenize canı gönülden destek veriyorum ve
projeye katılmak istiyorum ( tabi elimden geldiğince )
Şuan bu dökümanınchapter 5 part 5.6.5 kısımındayım. tabi çevirileri yazmadım. Sadece okuyup geçtim.Fakat haliyle benim de anlamadığım yeler var tabi:( Bu durumda nasıl bi yöntem izlememiz lazım yani çeviriyi yarıda bırakcak değiliz herhalde:)
misal ben şu an part 3 de takılııp kaldım..Kitabın birebir çevirisi mi olacak yoksa anlatılmak istenenleri mi yazacağız ?
çeviri yapılan sayfaları rapid gibi bir siteye aktarıp da mı upload edicez:?
yoksa sitenin bir upload sayfası var mı?
Bu husularda açıklama getirirseniz sevinirim:) _________________ buradan başlayın
buradan başlayın  |
|
| Başa dön |
|
 |
Seyhan Agaoglu
|
Tarih: 21 Eyl Cum, 2007 00:26 Mesaj konusu: |
|
|
Çağrı Bey,
Öncelikle merhaba. Projenin belirli bir bitiş süresi yok geniş zamanlı ve kullanıcıların katılımıyla gelişecek bir proje. Bir kaç kişinin bireysel olarak altından kalkması zamanımız kısıtlı olduğu için mümkün değil. O yüzden her kullanıcımız bir sayfa dahi eklese bu bizim için önemli bir katkıdır.
Sorularınıza gelirsek şöyle cevap vereyim. Çevireye istediğiniz sayfadan başlayabilirsiniz. Çevrileri mümkün mertebe güzel bir Türkçe ile ve aslına uygun olarak çevirelim. Kitabın orijinalliğine sadık kalmak tabi ki çok önemli o yüzden anladığımızı değil okuduğumuzu çevirmeliyiz. Yani yazarın anlatım tarzına bağlı kalalım. Sonuçta biz kendimiz kitap yazmıyoruz, sadece çeviri yapıyoruz.
Çevri yaptığınız sayfayı Word kullanarak düzenleyebilirsiniz. Sayfa düzeni aslına uygun olmalıdır (şekiller, ayıraç çizgileri vs.). Sayfa düzeniyle ilgili diğer kurallar duyuru konusunda açıkça belirtilmiştir.
Rapid gibi siteleri kullanmanıza gerek yoktur. Benim gönderdiğim ilk dört sayfalık çeviriyi incelerseniz Word dosyalarını zip ile sıkıştırarak mesaja eklediğimi görebilirsiniz. Örnek sayfaları incelerseniz formatı zaten öğrenirsiniz.
- Yeni bir konu açmalısınız.
- Konu başlığı "AoA Sayfa <sayfa numarası>" olmalı.
- Çeviri metninizi mesaja yazmalısınız. Word'e yazdığınız çeviriyi kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Eğer arada geçen şekiller ya da grafikler varsa onların yerine sadece Şekil 1, Grafik 3 gibi ifadeler kullanmanız yeterli olacaktır. Formüller varsa mesaj metninde bunları ifade edebilmek için LaTex kullanabilirsiniz. LaTex kodlarını
tagları arasında kullanacaksınız. Mesaj yazarken tex butonunu mesajı yazdığınız alanın üstünde en sağ köşede görebilirisiniz.
- Mesajınızı göndermeden önce Anket ekle kısmından anket sorusu "Onay durumu" ve şıkları; "Kabul edildi, Eksik, Ciddi hatalar mevcut" olacak şekilde bir anket eklemelisiniz. Bu çeviri için kullanılacak bir kontrol mekanizması olacak.
- Son olarak çeviri dosyanızı zipledikten sonra Eklenti gönder kısmından gözata tıklayarak seçtip sonra mesajınızı gönderebilirsiniz.
Çeviri sırasında anlamadığın yerler olursa o kısımları belirtirsin, zaten yeni konu açtığında diğer okuyucular o eksikleri tamamlar.
Yeni başlık'a tıkladığınızda "anket ve eklenti ekleme"" mesaj yazdığınız alanın hemen altındadır.
İyi çalışmalar,
Seyhan |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz
|
|
|
|
|